Bouwwerken

Bert Lambers laat puur inlands hout op zijn allermooist tot zijn recht komen in unieke bouwwerken zoals tuinhuisjes, karaktervolle vloeren, veranda’s, et cetera. Wilt u een plek in uw huis of in uw tuin waar u echt tot rust kunt komen? Lees dan nu verder.

De schoonheid van imperfectie

Bert werkt het liefst met hout van oude bomen, afkomstig uit de Drentse bossen of uit de stad Groningen. Puur inlands hout, in ieder geval. Hoe ouder de boom, hoe mooier het hout. Sommigen zien de onregelmatigheden die met de tijd in een boom ontstaan als imperfecties, zo niet Bert. Hij vindt dat deze onregelmatigheden hout karakter geven en laat dit juist graag zien. De bomen worden gezaagd in de eigen houtzagerij in De Groeve. Zo gaat al het hout door Bert zijn eigen handen heen, en pikt hij er meteen de bijzondere stukken uit. Hout met een aparte vorm, noest of tekening wordt apart gelegd om iets bijzonders mee te maken. Zo ontstaan ook de eerste contouren van de ideeën voor een nieuw bouwwerk. Deze ideeën worden verder uitgewerkt naar aanleiding van een concrete vraag van een klant. Op locatie wordt samen gekeken naar de wensen en mogelijkheden voor bijvoorbeeld een praktijkruimte, het tuinhuis of veranda. Dan volgt een eerste handgetekende schets en zo komt men samen tot het uitgangspunt voor de start van de bouw. Ook tijdens het bouwproces ontwikkelt het idee zich nog verder, bijvoorbeeld om een bepaald stuk hout nog beter tot zijn recht te laten komen. Het eindresultaat is altijd een uniek bouwwerk dat luchtig en ruimtelijk voelt door de organische vormen en materialen. Dat is hét kenmerk van een Bert Lambers Original.

Bent u ook op zoek naar een mooi tuinhuis waar u heerlijk kunt ontspannen? Een atelier of praktijkruimte of waar u de volle aandacht kunt geven aan uw werk of cliënten? Neem dan snel contact op en ga samen met Bert op zoek naar de mogelijkheden.

Bekijk de referenties

Foto’s zeggen meer dan woorden. Hier ziet u drie voorbeelden van typische Bert Lambers Originals met een uitleg van de trotse eigenaren erbij. Zij vertellen u graag over hun ervaring met Bert en de totstandkoming van hun bouwwerk. Wilt u meer informatie over een van deze voorbeelden, klik dan op de knop naast de foto om de volledige presentatie te downloaden. 

 

Praktijkruimte aan huis in Noordlaren

“Wij waren al geruimte tijd op zoek naar ideeen voor een praktijkruimte aan huis, niet in huis. Het was lastig iemand te vinden die kon begrijpen en dan ook nog bouwen wat wij in gedachten hadden. In nauwe samenwerking ontstond dit huisje, die een bijzondere vorm moest hebben en gebouwd is van ecologisch verantwoord bouwmateriaal. Het is prachtig geworden en voldoet helemaal aan onze verwachtingen.”

Wanja Franssen, Praktijk Voor Lichaamsbewustwording, Noordlaren

 

Tuinhuisje Tuinwijck, Groningen

“Op mijn reizen bewonderde ik altijd al de Australian outback-huisjes: een groot houten deck, strakke vormen, ruimte en licht. Nu ik de kans kreeg om helemaal zelf iets te bedenken, wilde ik graag zoiets laten maken. Met een eigen ontwerp gingen we naar Bert, die een aantal aanpassingen voorstelde. We wilden iets niet alledaags, gemaakt van duurzaam materiaal. En van hout, omdat het na verloop van tijd steeds mooier wordt. Bij Bert waren we aan het juiste adres. We zijn heel blij met ons houten juweeltje.”

Frouke Hollander, Groningen

Tuinhuisje met Sedumdak, Groningen

“Ik had al veel aannemers en bouwbedrijven gesproken over mijn tuinhuisje. Maar wat ik wilde werd steevast afgedaan als een onmogelijke opgave. Wat ik zocht waren ronde vormen, een glooiend groen dak met asymetrische vormen en grillige lijnen. Bert vond het juist een welkome afwisseling en een mooie uitdaging. Hij kwam zelf met het idee voor een sedumdak en de keuze voor het gebruik van oude glas-in-loodraampjes. Het is echt een droom die werkelijkheid is geworden.”

Ria, Groningen