Houtzagerij

en Houthandel

In de eigen houtzagerij zaagt Bert de bomen die hij zelf inkoopt bij Staatsbosbeheer of Natuurmonumenten tot planken. Het hout krijgt na het zagen rustig de tijd om te drogen, tot het moment is aangebroken om het verder te verwerken. Zo is hij altijd zeker van een prachtige voorraad puur inlands hout met karakter.

Heeft u bomen die u wilt laten zagen tot planken?

Onze mogelijkheden

In de werkplaats in de Groeve staat de Wravor opgesteld. Dit is een indrukwekkende, stationaire boomzaagmachine die met het grootste gemak grote hoeveelheden bomen verwerkt. Deze machine is geschikt voor alle soorten, groot of klein. De Wravor zorgt voor een mooi strak zaagresultaat en kan planken van verschillende lengtes en breedtes zagen. Als er een keer op locatie gezaagd moet worden, wordt de ‘Woodmizer’ ingezet. Hiermee is Bert ooit de houtzagerij begonnen, in Zandeweer in Groningen. De Woodmizer is een mobiele lintzaag waarmee ongeveer een kuub hout per uur gezaagd kan worden. Deze is geschikt voor stammen tot 10 meter en de breedte van de planken is maximaal 80 cm.

Wat wij voor u doen

Houtzagerij De Groeve

U zorgt er eerst zelf voor dat de bomen gekapt worden en dat ze worden getransporteerd naar De Groeve. Voor het transport onderwerpt u ze aan een inspectie op ijzer – denk hierbij aan spijkers, krammen, haken en kijk ook goed of er misschien iets ingegroeid zou kunnen zijn.

We spreken vooraf een prijs af, per uur of per kuub. We bespreken uw wensen qua lengte, dikte en breedte van de planken. Op de werkplaats wordt nogmaals gecontroleerd op ijzer. Helaas is het ondanks grote zorgvuldigheid niet 100% uit te sluiten dat er toch nog ijzer in een boom zit waardoor het zaagblad beschadigd kan raken. Lees daarom altijd eerst goed de algemene voorwaarden.

Na het zagen transporteert u de planken naar de plek waar u ze wilt verwerken. Houd er rekening mee dat voor veel toepassingen het hout eerst geruime tijd moet drogen.

Houtzagen op locatie

In sommige gevallen is het beter om op locatie te zagen. Als de bomen zich ervoor lenen, de plek goed bereikbaar is en er een behoorlijke hoeveelheid gezaagd moet worden kan de Woodmizer naar u toe komen om uw bomen te verwerken tot planken. De prijs voor de inzet van de Woodmizer wordt per uur afgesproken (minimaal 8 uur) plus de transportkosten.

Houthandel

Wilt u hout of planken inkopen voor vloeren of andere toepassingen? Neem dan contact op voor de mogelijkheden. We kunnen in de meest gevallen de volgende soorten leveren: eik, iep, lariks, linde, maar ook grenen, beuken, berk en esdoorn behoren tot de mogelijkheden.